Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende
Næring

Grue kommune tilhører Kongsvingerregionen.
Se vår nye, felles næringsweb:
Naeringsweb
1.linje tjeneste for næringslivet

Har du planer om å starte egen bedrift, eller trenger du informasjon som kan ha betydning for den virksomheten du driver i dag?

Ta kontakt med næringssjef Haakon Gjems, telefon 62 94 20 55 eller på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Dersom spørsmålene gjelder landbruksrelatert næring, etablering eller eksisterende virksomheter med basis i landbruket kan du henvende deg til:
Enhet for landbruk/teknikk (landbrukskontoret) telefon 62 94 20 00.

Næringslivet i Grue
 

Grue kommune har et relativt allsidig og variert næringsliv.  Det finnes betydelige bedrifter innen bygg og anlegg, mekanisk produksjon, produksjon av belysning, solavskjerming, trykkeri, salg, service og forlagsvirksomhet.  Solør Bioenergi AS er ledende i landet på produksjon av bioenergi, slik som fjernvarme, bio-briketter og elektrisk strøm. 

Mye av næringslivet er basert på produksjon og videreforedling av jord- og skogbruksprodukter.  De store, steinfrie jordbruksarealene langs Glomma blir hovedsakelig brukt til korn- og potetproduksjon.  Grue er blant de 2 – 3 største potetkommunene i landet.  Hvebergsmoen Potetpakkeri AS er Nord-Europas største innen sin bransje.  Sammen med kvalitetsprodukter fra de store skogene og det øvrige landbruket, gir dette grunnlaget for flere hundre arbeidsplasser innen videreforedling.  Sagbruksvirksomhet, treimpregnering, lamellproduksjon og overflatebehandling av tre er eksempler på dette. 

Industri, bygg og anlegg, varehandel, reiseliv, transport, salg og service, jord- og skogbruk og kommunal tjenesteyting er blant de største næringene i Grue.   

Det henvises til egen omtale av handel og service, reiselivsnæringen og bedrift/etablering.

Til toppen